19. 5. 2016

Sú ľudia a ľudia


Láskavé mamičky, ženy,

počas života sa stretneme s množstvom nepríjemných situácií, resp. s takými, kde treba vynaložiť viac námahy na ich riešenie. Aj zdanlivo obyčajný deň sa môže zvrtnúť na úplnú katastrofu, o ktorej budeme ešte dlho uvažovať. Veľa záleží od ľudí, od ich charakterov, postojov...
Sú ľudia a ľudia. Nie všetci musíme byť naladený na rovnakej vlne. Nie všetci sme rovnakí. Nie všetci máme rovnaké postoje, záujmy, priority. Chápem, že nie vždy musíme mať dobrý deň. Lenže, ak pracujeme s ľuďmi a pre ľudí, mali by sme sa naučiť svoje emócie či pocity ovládať. Nemáte aj vy, ľudkovia, takýto pocit? Možno som príliš dlho doma a kontakt s ľuďmi mám minimálny, ale doba sa za tri roky nemohla až tak zmeniť. Veď nejaký charakter si musíme zachovať, či už sme sa vyspali dobre alebo zle.


Nehádžem všetkých do jedného vreca. To by bolo príliš obrovské vrece. Myslím si, že ak si za niečím idete, treba ísť cez všetky prekážky, aj cez sto zabuchnutých dverí pred nosom. V ostatnom čase mám dojem, že človek sa musí veľmi domáhať, ak niečo chce dosiahnuť. Ak si niečo zaumieni. Ak po niečom túži. Nevzdávajme sa pri prvých dverách, kde vás odkopnú. Kde vás odbavia len nejakými táraninami. Kde sa nedozviete, nezistite, čo potrebujete. Choďte ďalej. A klopte. Klopte. Kým vám neotvoria.  A aj keď otvoria a vy máte blbý pocit z konverzácie, a nie ste si istý tvrdeniami zaklopte na ďalšie dvere.
Je pravdou, že asi najviac vám v tomto štáte, v tomto storočí pomôže nejaká známosť, tak kontaktujte sa, nebojte sa, nehanbíte sa. Majte na pamäti, že si za niečím idete. Že niečo požadujete. Snáď v tretích  dverách vás neodkopnú, nezalepia vám oči omáčkami, ale vypočujú si vaše prosby. Verte, že v tej kope absolútne neochotných ľudí sa vždy nájde aspoň jeden, ktorí za to stojí.

Ďakujem tým dobrým, statočným, odhodlaným ľuďom, ktorí pracujú v školstve či zdravotníctve či  obchode.... bez nich by bol svet stále zamračený a nepríjemný....

Nemáte aj vy takýto pocit? Dostali ste sa už do rovnakej alebo podobnej situácie? Ako ste reagovali?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára