31. 3. 2017

Absolútne načasovanie

27. ŽIVOT OBYČAJNEJ MATKY


     Stále intenzívnejšie vnímam slnečné lúče a veľmi sa z toho teším. Predsa len slniečko má nabíja energiou a pocitom, kedy si viac uvedomujem, že život si treba užívať. Konečne vidieť detí na ihriskách, pred panelákmi ako sa bicyklujú, kolobežkujú, hrajú futbal alebo len tak vymýšľajú sprostosti...

     Striedanie ročných období i letného a zimného času má svoje čaro. Aj keď ten zimný čas by, podľa mňa, mohli zrušiť. :-) Správne načasovanie je súčasťou chodu prírody. Niekedy je však načasovanie absolútne nevhodné. Predpokladám, že sa to stalo už každému. Nepríjemne načasovaná zápcha na ceste, nepríjemné potknutie sa na chodníku, nevhodné hnačkovanie, meškajúci autobus.... jednoducho nesprávne načasovanie.

     Keď sa žena stane matkou, zväčša zažíva rôzne "absolútne načasovania", ktoré by ako slobodná a bezdetná žena určite nemohla zažiť. Niekedy sú situácie, kedy sa len pousmejem, inokedy vo mne faktže vrie, koniec-koncov každá fáza života človeka má svoje čaro a treba si ho užívať plnými dúškami.
Mne sa niekedy stane, že tých náhod je v určitom časovom období akosi veľa.  Ešte skôr som si uvedomila, že ABSOLÚTNE NAČASOVANIE je niekedy naozaj nevhodné! Veď posúďte:

Absolútynm načasovaním je , keď si ľahnete do postele alebo len tak na gauč, že sa idete trošička trošilinku natiahnuť a vtom začne dieťa revať akoby ho rezali. A je po sieste, po zresetovaní, po nabratí síl...

Absolútnym načasovaním je, keď si sadne k stolu a idete sa konečne aj vy najesť, prežúvate nejaké to druhé sústo a vtom dieťa kričí: "Som kakáááál!!!" :-(

Absolútnym načasovaním je, keď robíte zápražku a vtom nedočkavý kuriér vyzváňa pri zvončeku. Čo sa stane? Isto ste sa dovtipili. Áno, zápražka zhorela!!!

Absolútnym načasovaním je, keď sa celý týždeň tešíte na svoju obľúbenú reláciu alebo nejaký zaujímavý film a vtom syn si uskutoční preteky po celom byte na odrážadle alebo si zoberie hneď niekoľko aut, aby sa nepovedalo. Nevadí! Hlavne, že my sme ticho, keď on pozerá rozprávku.

Absolútnym načasovaním je, keď snívate svoj sen (ako vás unáša princ na bielom koni z každodenných povinností)v hlbokej noci a vtom k vám príde dieťa, že je smädné. A je po rozprávke!


     Našťastie pri tom :-) nás ešte nenačapali. Určite ste milé matky i ženy zažili aj vy rôzne vhodné/nevhodné načasovania. Život s deťmi je nepredvídateľný, nevieme, čo nám naše ratolesti vystroja. Hlavne, že ich ľúbime. 

Majte pekný slnečný deň *m

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára