29. 6. 2018

Ako sa nezblázniť cez prázdniny s deťmi za chrbtom

53. ŽIVOT OBYČAJNEJ MATKY

      Wau! Konečne! Paráááda! Prišiel koniec júna, čo znamená, ustavičné pobehovanie detí za chrbtom rodiča. Ooo, áno každý zainteresovaní potrebuje to svoje. Už dávno nie som žiakom, ale aj tí potrebujú oddýchnuť a načerpať silu. Dávno som nestala za katedrou (aj keď mi to chýba), ale aj učitelia potrebujú zrelaxovať. A čo mi rodičia? Vlastne od zajtra začína naša šichta. Lebo rodičovstvo je 24/7/12 v roku. Aj ja budem mať obe deťuchy doma dva mesiace a už teraz rozmýšľam ako sa z toho nezblázniť. Preto mám pre vás pár tipov.



1. Ihneď si choďte kúpiť magnézium.
     Ak ste s deťmi celé dni, odporúčam dve tablety hneď ráno. Nabudí vás to k lepšiemu pocitu, že robíte niečo pre seba. A keď budete mať nervy na vlásku, pokojne si dajte ďalšiu dávku.  Môžete ich zožrať šesť za deň. Takže na to pozor!

2. Vypni budík
     Zbytočne vás v pondelok vytočí a zobudí. Prázdniny predsa majú aj svoju výhodu, môžete spať dlhšie, samozrejme, ak vaše deti nie sú nejakí ranostaji. A ak aj sú, dohovorte im, tvárte sa, že sa hráte hru na mŕtveho chrobáka alebo nech sa pohrajú sami, keď nechcú ležať.

3. Nalakuj si nechty na nohách i rukách
    Bude vás to podnecovať upraviť sa aj počas týchto "voľných" dní. Vždy, keď sa na ne pozriete, vyčaria vám úsmev na tvári. A predsa len, slnko opäť zasvieti.

4. Modli sa, aby bolo slnečno
    Toto, čo je momentálne vonku vyzerá na koniec leta a nie na jeho začiatok. Takže, prosím si LÉÉÉÉÉÉÉÉÉTO - krásne, teplé, slnečné... Je lepšie byť päť hodín vonku s deťmi ako byť v byte, vtedy je to boj o život.

5. Pošli deti k babičke
     Keď sa budete cítiť na hovno a bude vám do plaču, poproste babičku, aby aspoň na pár dní zachránila vašu psychiku, ktorá už riadne pokrivkáva. 

6. Nechaj deti hrať sa
     Nie je nič lepšie ako keď sa deti (dieťa) vedia pohrať samé. Jednak máte čas pre seba, môžete uvariť, či požehliť v normálnu hodinu, nie v noci alebo len tak leňošiť.

7. Neplánujte žiadne veľké upratovanie
    Vôbec, ale vôbec neplánujte veľké upratovanie, ibaže keď máte veľké deti, ktorým robí radosť pomáhať vám pri týchto činnostiach. Žiadne umývanie okien, či maľovanie...počká to do septembra. A môžno sa svokra nebude chcieť pozerať na tie vaše okná, a tajne vám ich umyje. 

8. Čas pre seba
    Sem-tam si kúpte nejaký časopis alebo knihu a listujte si  pri deťoch. Aj si ho prečítajte. Deti musia pochopiť, že aj vy máte svoje potreby.

9. Kontaktuj kamošku
    Keď vás už bude všetko srať a budete sa cítiť totálne na hovno, volajte kamoške, ktorá nemá deti alebo má už veľké deti, aby ste sa porozprávali (pri pive) nie o deťoch...

10. Dopraj si víno
      Neboj, nestane sa z vás alkoholička, keď si doprajete každý večer pohár vína. Len sa vám roztiahnu cievy, dobre zaspíte a načerpáte silu do nového dňa.


     Verím, že sa MY MATKY vrhneme na letné prázdniny s úsmevom na tvári, veď keď nejde o život, nejde o nič. Prajme si veľa krásnych, príjemných dní plných lásky, porozumenia a obrovskej trpezlivosti. Nech čas ide každej z nás tým správnym tempom.





Príjemné prázdniny mamičky *m

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára