13. 2. 2020

A čo je to Valentín?

"Mami , čo je to Valentín?" pýtal sa piškoťák. "No, to je taký deň, kedy si ľudia viac prejavujú lásku. Vtedy môžeš aj ty dať niekomu, kto sa ti páči, koho máš rád, valentínku. A tiež je to deň, kedy sa môžu ľudia na verejnosti bozkávať a nebude to nikoho pohoršovať. Ale oveľa dôležitejšie je, že sa ľúbime každý deň a vieme si to povedať alebo aj vyjadriť činmi."




"Mami, čo je to valentínka?" opýtal sa znova. "Valentínka je darček, ktorý môžeš dať niekomu blízkemu, môže to byť pozdrav, sladkosť alebo niečo, čo vyrobíš a bude to vystihovať váš vzťah."


A tak sme si aj vďaka deťuchom navodili valentínsku atmosféru, vyrobili sme pozdravy, zabávili sme sa a naučili sa niečo nové.


SRDIEČKO Z VLNY

Na výrobu srdiečok z vlny budete potrebovať:
kartón, nožnice, ceruzku, lepiacu pásku, vlny, špajľu.

1. Z kartónu si vystrihnete srdiečko.

2. Prilepíte vlnu.

3. Obtočíte vlnu okolo srdiečka tak, aby nebolo vidno kartón.

4. Koniec vlny obtočíme tak, aby ho nebolo vidno. 

5. Ak chcete mať srdiečko na paličke, len tak strčíme medzi vlnu.
Srdiečko z vlny možete zavesiť na kľučky od dverí alebo dať viac srdiečok dokopy a zavesiť na stenu, alebo len tak položiť do misky či podnos, alebo vložiť ku kvetom. Srdiečko na špajle môžete dať do vázičiek alebo použiť pri valentínskom stolovaní.


LÁSKYPLNÉ POZDRAVY

Pozdravy si môžete vyrobiť pomocou výkresu, farebného papiera a farieb.

1. Z farebného papiera vystrihnete srdiečka rôznych veľkostí. Na výkres nalepíte tenký špagát v tvare kytičky a na to prilepíte srdiečka tak, aby sa okraje prehýbali.

2. Na výkres vystrihneme srdiečko, do toho istého pozdravu vložíme ďalší - čistý výkres a začneme maľovať pomocou špongie, len tak pritláčame farbu a tak vytvoríme koláž v tvare srdca na dvoch pozdravoch. Urobíte tak dva pozdravy.


Majte krásny valentínsky deň
*m

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára