9. 10. 2020

Rozprávkový chodník škriatka Mikluša

      Keď máte túlavé nohy a máte chuť stále niečo nové spoznávať a objavovať, toto miesto je na to stvorené. Ponúka príjemnú prechádzku po lese i okraji lúky sprevádzanú náučnou rozprávkou o škriatkovi Miklušovi. Deti po lese hľadajú rôzne aktivity, či zastavenia, ktoré rozprávajú túto rozprávku.

Rozprávkový chodník je spojený s krásnymi výhľadmi, pohybom i smiechom. A keď si zbalíte špekačky (ako my), nezabudnuteľná opekačka pri jazere bude pamätná.

Na tento výlet sme zobrali aj deda Jozefa, ktorý mal dva prísavníka stále pri sebe. Dedo Jozef miluje les, trávi v ňom veľa času a ani tu nezaprel v sebe hubára a nazbieral nám huby na rannú praženicu.


AKO SA DOSTANETE K CHODNÍKU?

Rozprávkový chodník škriatka Mikluša je v obci Miklušovce. Je to obec na východnom Slovensku, vzdialená od Prešova cca 24 km. Keď pôjdete cez obec Sedlice, chodník sa nachádza na konci dediny oproti autobusovej zastávke, tam môžete zaparkovať auto. Vziať si ruksačik a vydať sa za dobrodružstvom.

Na konci lesa chodník pokračuje dvoma cestami: vľavo po lesnej ceste, kde nájdete jazierko či rybník a tam si môžete opekať alebo pôjdete vpravo, kde sú ďalšie aktivity pre deti. Je len na Vás, aký smer si vyberiete. U nás už viete, ktorý smer sme si vybrali!































  Cez víkend sa vyberte na potúlky Slovenskom a napíšte, kde ste boli.

S láskou *m




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára