2. 7. 2021

Kráľovsko Hrabovo & Hrabovská dolina

 Hneď druhý deň po oficiálnom otvorení Kráľovstva Hrabovo sa nám ho podarilo navštíviť. Piesková výstava rozprávkových hrdinov určite  zaujme svojim prevedením. Na filmových a rozprávkových postavách pracovalo 12 rezbárov, 21 dní,  2100 hodín a výstava sa nachádza na cca 600 m2 blízko Čutkovej doliny.

V areáli Kráľovstva Hrabovo sa môžete občerstviť, dať si kávu či drink. Nachádza sa tu aj ruské kolo, ktoré však v tom čase, keď sme boli my, nebolo pojazdné. Mohli sme si posedieť pod veľkým stanom, kde si deti pozreli rozprávku na veľkej obrazovke.

 Nájdete tu postavičky z rozprávok Nemo, Ľadové kráľovstvo a postavy Anny, Elzy, Olafa, Kristofa, Harry Potter a Rokfort, Tlapková Patrola či Autá, Simsonovci.

Kráľovsto Hrabovo nájdete v smere na Čutkovú dolinu alebo Hrabovo. Parkovať môžete bezplatne hneď pri vstupe. Vstupné je 9 €, my sme dostali aj drink (džús), v areáli sa deti môžu povoziť na elektrických autičkách samozrejme za poplatok. V čase, keď sme tam boli, bolo minimum ľudí. Vlastne má to prekvapilo. Bola nedeľa a celkom príjemné počasie.

O kúsok vyššie ako je piesková výstava sa ocitnete pri priehrade, ktorá bola vybudovaná v 60. rokoch pre bavlnarské závody. V súčasnosti slúži na rekreaciu, no kúpanie je na vlastné riziko. Tu sa už nachádzate v Hrabovskej doline, kde nájdete Tarzániu dráhu pre deti i dospelých. O kúsok vyššie je lanovka a jediné známe lyžiarske stredisko pri Ružomberku, Malinô Brdo. Prostredie okolo priehrady je prekrásne. Dokážete sa tu najesť, rozložiť deku a osviežiť sa. Pre mňa príjemné miesto na oddych.

 Ako vidieť pri priehrade uvidíte rôzne živočíchy a verte či nie, deti sa budú tešiť.

Poznáte toto miesto? Kam sa vyberiete cez víkend?

Majte pekné prázdniny

*m

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára