8. 8. 2021

Rozprávkový les & Strečno

Viete o tom, že na Slovensku je rozprávkový les? Nachádzajú sa v ňom postavičky z viacerých dávnych i nedávnych rozprávok. V Rozprávkom lese pri Nezbudskej Lúčke si prídu na svoje veľkí i malí. 


Kde sa nachádza ROZPRÁVKOVÝ LES?

Rozprávkový les leží pri rieke Váh na začiatku obce Nezbudská Lúčka. Smerové tabule sú drevené, maličké, priam neviditeľné. Na začiatku obce je odbočka doprava, vedie tam dosť úzka cesta, ale  keď sa ňou vyberiete dostanete sa na parkoviská. Parkovísk je viac, myslím tri. Ak budete mať šťastie zaparkujete hneď pri vchode do Rozprávkového lesa.

VSTUPNÉ

Dospelý 7€, deti 3,50 €, rodinný lístok je určite výhodný. Do 30. septembra je otvorený od 9.00 do 18.00 hod.

ROZPRÁVKOVÝ LES

Ponúka rôzne postavy zo všakovakých rozprávok. Nájdete tu aj tunel, kde vám zaspievajú tučniaky, Budík, Šípkovú Ruženku, Tri prasiatka, myšky Maileg, veľkého draka, Pa a Pi, Poštára Bociana, Cinového vojačika, Víly, Olafa z rozprávky Frozen i domček na strome. Prechádzka je v príjemnom lesnom prostredí v zajatí stromov, kde sme sa  ukryli pred teplom.

V areáli nájdete ešte rôzne kolotoče, stánky s predajom potrebných i menej potrebných vecí, je tu aj reštaurácia rýchleho občerstvenia. O kúsok nižšie nájdete aj zvieratká ako kozy, sliepky, papagáje, zajace.

Rozprávkový les bol krásny vizuálny zážitok, pre nás (dospelých) aj návrat do detstva. Určite návšteva tohto miesta je príjemných spestrením prázdnín.


KOMPA CEZ VÁH

Potom prejdite autom do dediny, zaparkujte pri Váhu a môžete sa povoziť na kompe na druhú stranu alebo sa prejsť po moste, z ktorého je pekný výhľad na Hrad Strečno.


HRAD STREČNO

Kľukatou asfaltovou cestou do kopca sa dostanete k Hradu Strečno. Zviesť vás môže aj kočiš na koči. Hrad ponúka pekný výhľad na Váh, okolitú prírodu i vyhliadku Špičák. 


Krásny prázdninový deň

*m



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára