24. 5. 2016

7 pozitív na tehotenstve

7. ŽIVOT OBYČAJNEJ MATKY

Zdravím budúce i terajšie mamičky/ ženy,

tehotenstvo sa mi pomaly ale isto kráti a stále viac uvažujem, čím je tento stav výnimočný. Je niekoľko dôvodov prečo byť v inom stave, prečo byť v tomto čakajúcom období, prečo zažiť tento stav, prečo sa odvážiť pre tento krok.


Najdôležitejšie čo tehotenstvo prináša je malý zázrak. Jeden, dva, niekedy aj niekoľko zázrakov naraz. Je čarovné ako sa vie telo ženy zmeniť a prispôsobiť sa malému tvorovi tak, aby sa vyvinulo správne a priviedlo nový život - dieťatko na svet.

Keďže prežívam svoje druhé tehotenstvo, spozorovala som niekoľko zmien na svojom správaní i konaní. Je to len môj názor, nehovorím, že je to pravidlo. Takže, prosím vás, neberte to ako dogmu. Ponúkam niekoľko dobrých vecí, ktoré prináša tehotenstvo.


7 pozitívnych vecí na tehotenstve

1. Nemáte menštruáciu
    Nepociťujete pravidelne či nepravidelne každý mesiac bolesti v brušku ani nič podobné. Neriešite žiadne vložky a tampóny.  Nie sú bolesti hlavy, neberiete rôzne útlmujúce tabletky. Nálady sa síce môžu meniť, ale nie je to pod vplyvom tohto každomesačného stavu.

2. Môžete jesť bez výčitiek svedomia
    Nie som síce zástanca teórie, že treba jesť za dvoch. No užiť si jedlo a chute treba, hlavne ak to vaše telo očakáva. Výhodou je, že môžete konzumovať jedlo ktorúkoľvek hodinu. Najlepšie chuti večer :) V pohode som si dala aj keksy a čipsy o desiatej večer. A v mojom prípade som od istého mesiaca mala veľkú chuť na zmrzlinu. Tá bola takmer na dennom poriadku. Váhu určite netreba riešiť počas tehotenstva.

3. Lepšie a viac chutí sex
    Hormóny sa tak menia, že s telom robia rôzne divy. Chuť na sex je väčšia, samozrejme, ak to vaše tehotenstvo dovoľuje. V prvých mesiacoch si môžete užívať voľnosti a skúsiť rôzne nové veci. Môžno sa vám to zapáči a budete tieto praktiky aplikovať aj po tomto období. :)))

4. Prsia sú krásne, plné, pevné
    Prsia sa počas tehotenstva pripravujú na ich najdôležitejšiu úlohu v živote a vytvarujú sa do takmer dokonalého tvaru. Stávajú sa pevnejšími, väčšími a môžu vám ich závidieť ostatné ženy.

5. Zlepší sa kvalita vlasov a nechtov
    Nič nie je pravidlom, ale kvalita vlasov sa môže zlepšiť. Prestanú vypadávať a ak dovtedy nemali lesk tak aj ten sa môže objaviť. Dokonca môžu začať rásť nové vlasy na miestach, kde ste nemali. Štiepeniu nechtov aspoň načas odzvonilo. Sú pevné a krásne. Treba si ich užiť naplno.

6. Opekniete
    Vo väčšine prípadov tehotná žena opeknie a nemyslím, že to záleží od toho, či čaká chlapca alebo dievča. Podľa mňa toto určite nie je pravidlo. Poznám ženy, ktoré čakali dievčatko a boli nádherné. Pleť sa (možno nie zo začiatku tehotenstva) zlepší a časom si uvedomíte, že sa niečo s vami deje.

7. Dodanie energie
    Ak nemáte ťažkosti počas celého tehotenstva tak tento zmenený stav dodáva žene energiu. V tomto období dokáže žena rôzne veci a je plná radosti a energie. Až neskôr si uvedomíte, čo všetko ste počas druhého stavu zvládli a koľko sily ste mali.

To je len zopár základných vecí, ktoré tehotenstvo prináša a na čo by ste sa mali tešiť. Určite je to výnimočný stav, plný zmien tak fyzických ako aj psychických.

Všetkých budúcim mamičkám držím palce a pokúste sa užiť si tehotenstvo (ak sa dá). Predsa len sa nemusí opakovať!

Príjemný utorok *m


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára