23. 6. 2016

Otcovia

13. ŽIVOT OBYČAJNEJ MATKY

Milé ženy, mamičky,

chcem reagovať na svoj predchádzajúci post. Každý z nás je jedinečnou osobnosťou, indivíduum, neexistujú dve absolútne rovnaké osoby. Líšime sa nielen výzorom, ale aj povahou, temperamentom... 


Preto vás prosím milé ženy/ mamičky nebuďte vzťahovačné, nechápte môj ostatný "článok", že sa vás musí bytostne týkať. Chápem a netvrdím, že všetci chlapi sú rovnakí. Jednoducho sto ľudí sto chutí. Samozrejme sú chlapi, ktorí sa veľmi podieľajú na výchove detí. A je ich viac ako kedysi, kedy bolo pravidlom, že všetko ohľadom detí je na ženách. Chlapi pochopili, keď chcú mať dobrý vzťah s deťmi, musia s nimi tráviť čas. Aby bolo jasné, NETVRDÍM, ŽE VŠETCI MUŽI SÚ ROVNAKÍ. Áno, opakujem sa, ale len preto, aby bolo všetko ujasnené. A nečítajte medzi riadkami.

Tiež chcem napraviť reputáciu môjho manžela :-). Nebol a ani toto nie je článok o ňom. Situácie sú zo života viacerých ľudí. Jednoducho vnímam a pozorujem svet a z neho som vyvodila takéto tvrdenia.
Mám skvelého manžela. S deťmi trávi toľko času, koľko môže a musím vám povedať, že je to 100% naplnenie času.

Muži sú pre deti nenahraditeľnými. Otcovská láska je kľúčom k rozvoju deti. Matky sa nevedia tak hrať s deťmi ako muži. Nevadí im, že sú hluční, urobia obrovský bordel, sú špinaví, dôležité je, že trávia  spolu čas a aj týmto pomáhajú otcovia formovať detský mozog i sebavedomie. Možno sú s deťmi neopatrnejší, sú menej úzkostliví, ale  len preto, aby ich naučili viac o úderoch v živote. Otcovia dobre vedia, že najlepší učiteľ je úraz. Pravdaže, kým to nie je životu nebezpečné, potom vedia zakročiť.
Nikto sa nevie s deťmi tak vyblázniť, vyšaliť ako otcovia. Asi to bude preto, že v každom mužovi sa skrýva dieťa, takže hru si vie užiť, dokáže sa prispôsobiť ich fantázii a deti ho milujú. Vždy, keď podvečer počujem bezhraničný smiech a krik viem, že sú obaja šťastní. A už vystrájajú tie svoje hlúposti.

Spolupráca matky a otca vo výchove je neodmysliteľná. Navzájom sa dopĺňajú, hoci sú ich úlohy odlišné, dôležité je vytvoriť dieťaťu zdravé a harmonické rodinné prostredie. 

ZHRNUTIE:
- nehádžem všetkých mužov do jedného vreca
- články nie sú o mojom manželovi
- neberte moje písanie ako dogmu, ale ako nejaký pohľad na život
- nie všetko, čo píšem sa týka len mňa
- berte to s nadhľadom

Pekný letný slnečný deň *m

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára