17. 7. 2016

Nutnosť?.....alebo faux-pas?

17. ŽIVOT OBYČAJNEJ MATKY

Ahojte ženy/mamičky,

z mojich článkov vám je jasné okolo koho, resp. čoho sa, predovšetkým, točí môj život. Momentálne žijem pre deti a s deťmi. Preto sa aj častejšie zamýšľam nad otázkami týkajúcich sa práve ich. 
Dnes chcem písať o veciach, ktoré sú pre dospelého človeka neprípustné, nevhodné, neslušné a pre bábätká je to najdôležitejšia vec. V spoločnosti sa to netoleruje, a keď sa nám takéto faux-pas (fópa) stane, ostatní na nás pozerajú akoby sme prišli z mesiaca...


Áno, tí čo ste hádali sú to dve naj....... činnosti GRGANIE a PRDENIE. Zamysleli ste sa niekedy, ako sa tieto veci menia v závislosti od veku dieťaťa? Pre novorodenca, dojča i batoľa nevyhnutne dôležité, potrebné... Pre dospeláka nepochopiteľné, neslušné. Mamičky veľmi dobre vedia, o čom píšem. Keď dávame jesť svojmu dieťatku, s radosťou si ho priložíme na hruď a čakáme, kedy sa mu poriadne (najlepšie hlasno) odgrgne. :-) V určitom okamihu sa to stane a z nás je spokojná mamička, ktorá vie, že bábätko sa dobre napapalo a dalo to aj patrične najavo silným grgnutím. :-) Toľko radosti, spokojnosti pre jedno, dve, tri,...... "neslušné grcnutia".



Podľa mňa na najvyšší piedestál "neslušnosti", ktoré bábätká vykonávajú patrí prdenie. Všetky (takmer) mamičky majú skúsenosť s bezhraničným plačom, ktorý nie a nie utíšiť, lebo bolesť bruška neprestáva. Časté a silné kopanie nohami, napnutie nôh ako strún na gitare, tvrdé bruško ako skala to všetko môže sprevádzať bolesť bruška. Nepríjemné pre nás, ale hlavne pre dieťatko. Snažíme sa urobiť všetko, aby sa mu uľavilo. Masirujeme bruško olejom, cvičíme nožičkami, meníme polohy dieťatka, pomáhame ako vieme. Niekedy nepomáha nič... :-( Ak je traviaci systém nedostatočne vyvinutý treba vyčkať. Dieťatko objať, pritúliť, prejaviť lásku, určite to pomôže. Cítiť jeden druhého. Raz sa to zmení......k lepšiemu.
Blažený úsmev a spokojnosť cítime, keď počujeme prdieť svoje dieťa o stošesť. Najlepšie čím silnejšie, hlasnejšie a častejšie, tým lepšie. Smejeme sa nielen my (mamičky, rodičia), ale aj naše spokojné bábätko. 

Prečo sa grgnutie a prdnutie vníma v spoločnosti ako maximálne neslušné? A v detskom veku je pre každého človeka veľmi veľmi dôležité? Popravde ani mne sa nepáčí, keď to spravia členovia mojej rodiny, ale zároveň chápem, že je to prirodzená vec človeka a ak to človek nemôže spraviť doma, tak potom kam má ísť???? Na mesiac? Dovtedy budeme mať roztrhané čreva. 
Aký máte vy pohľad na tieto veci? Ako to vnímate u svojho partnera? Zamysleli ste sa niekedy nad týmto banalnosťami.

Prajem veľa zdravých prdíkov a grckania pre všetky malinké bábätká, ktoré za nič nemôžu.

Príjemný začiatok týždňa (aj keď upršaný) *m

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára