14. 7. 2021

Levanduľové tvorenie

      Je čas kvitnutia levandule a preto vám ukážem rôzne inšpirácie ako ju využiť.  Z jednej, už niekoľkoročnej, levandule som natrhala vačšiu kytičku, ktorú som použila na viacero spôsobov.

1. Levanduľové obrazy

Potrebujete rámy na obraz - staré, nové, veľké, malé, akékoľvek. Minimálne jeden nájdete v domácnosti. Potom stačí urobiť menšiu kytičku z levandule, previazať rafiou a zavesiť na rám. Na ďalší rám stačí prilepiť zo zadnej strany prírodnú látku a nakoniec prilepiť, resp. priviazať menšiu kytičku levandule. Alebo si vyberte pár stoniek levandule a vložte do rámčeka na fotografie.




2. Levanduľové sviečky

V tomto prípade budete potrebovať prázdne fľaše od nápoja a sviečky - malé a tučné, vysoké a úzke. Do fľaše dajte levanduľu a do hrdla fľaše zastrčte vyššiu sviečku. Zaváraninový pohár alebo pohár zo starej sviečky oblepte obojstrannou páskou. Na ňu nalepne po obvode levanduľu a zafixujte nejakou krajkou alebo stuhou. Do vnútra pohára dajte hrubšiu sviečku a zapáľte. Romantika ako vyšitá.


3. Levanduľové dekorácie

Potrebujete drôt - hrubší a tenší, aranžérsky. Z hrubšieho drôtu si vytvarujte kruh alebo srdce, potom po obvode privezujete po trocha levanduľu, až vznikne levanduľové srdce alebo veniec. Levanduľu viete využiť aj ako dotvorenie venca z prútia. A najjednoduchšie je priviazať malú kytičku levandule na prútené srdiečko.

4. Levanduľa vo váze

Ale ak sa vám nechce nič tvoriť, položte si levanduľu len tak do vázy. Malej, veľkej, starej, novej, fľaštičiek od alkoholu či rôznych vôní.


Ak sa rozhodnete pre akékoľvek tvorenie, levanduľa rozvonia vaše bývanie a navodí príjemnú atmosféru. 

S láskou

*m


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára