29. 5. 2016

7 negatív na tehotenstve


8. ŽIVOT OBYČAJNEJ MATKY

Drahé mamičky/ženy,

aby sme neostali len pri jednej stránke tehotenstva, pretože podľa mňa všetko v živote má dve stránky (pozitívnu a negatívnu), tak vám chcem napísať aj o negatívach. Tvrdím, že v živote musí byť stále zabezpečená harmónia - rovnováha, aby sme mohli fungovať. 

Dôkazom toho sú. Muž a žena. Dobro a zlo. Deň a noc. Chlapec a dievča. Pozitívum a negatívum. Pekné a škaredé. Čierna  a biela. Áno a nie... Stačí sa len zamyslieť a pochopiť, že život jednoducho takto funguje. A nie je to inak ani pri tehotenstve.

7 negatív na tehotenstve

1. Nevoľnosti
    Nie je to pravidlo, no niektoré ženy trápia v prvom trimestri nevoľnosti, zriedka sú počas celého tehotenstva. Pri prvom tehotenstve som to nezažila, no teraz viem, o čom píšem. Nie je nič príjemné, keď je záchodová misa vaším každodenným kamarátom v ktorúkoľvek hodinu. Keď sa budete cítiť vyčerpane a budete mať všetkého dosť, treba si len povedať, že raz to určite skončí. Nič netrvá večne. Situácie sa menia. Naozaj.

2. Pigmentové škvrny a znamienka
    V tomto stave sa môžu objaviť pigmentové škvrny na tvári. Viem, nie je to nič príjemné a už vôbec pekné. No taktiež sa môže stať, že ako prídu, tak odídu, samozrejme, po pôrode. Počas tehotenstva ich viete zakryť dobrým make-upom. Čo sa týka znamienok, stáva sa, že sa zväčšia, poprípade vyrastú nové výrastky v oblasti krku, podpazušia. Dosť to prekáža a nie je to ani pekné, ale tiež sa dajú odstrániť. Nič iné nám ani neostáva, keď chceme mať dieťatko.

3. Insomnia
    Nespavosťou trpí veľa ľudí a nemusia byť gravidní. Počas tehotenstva sa rozlúčte so spánkom na bruchu, ak to obľubujete (ako ja). Neskôr v pokročilejšom štádiu gravidity sa môžu dostaviť problémy, bábätko vám tlačí na nejaké orgány v tele a vám to spôsobuje mierne bolesti. Aj otáčanie sa s rastúcim bruchom je náročné. 


4. Strie a popraskaná koža
    V tomto prípade som zástanca toho, že viac-menej ide o genetiku, ale o svoje telo sa treba starať v každom veku a v každej fáze svojho života. A je jedno o aký typ pleti ide. Pokožka môže/nemusí popraskať v oblasti brucha, kedy sa koža najviac naťahuje. Treba sa snažiť tomu predísť a pravidelne (aj keď sa vám nechce) sa krémovať a krémovať a krémovať. Na trhu je dosť výrobkov, stačí si len vybrať, ktorý vám bude najlepšie vyhovovať.

5. Pálenie záhy
    I toto je stav, ktorý pominie akonáhle porodíte. Viem, je nepríjemné, keď sa vám šťavy vracajú a vy chcete zvracať. Treba zaťať zuby a vydržať.

6. Močenie a inkontinencia
    Tehotenstvo je stav, v ktorom máte ustavičnú potrebu chodiť na wecko. Nezábranite tomu. Niekedy budete/máte pocit, že vám praskne močový mechúr a vy sotva vyčúrate pol deci moču. No čo už, i toto musíte zvládnuť. Časom si zvyknete. 
Únik moču je nepríjemný v každom veku, aj tu sa môže stať, že vám sem-tam niečo unikne. Nehanbíte sa za to. Takáto situácia môže nastať pri kychnutí, smiechu, kašli..... Rastie vo vás zázrak prírody - dieťa. Nebude to trvať večne.

7. Oblečenie
    Problém s oblečením som mala pri prvom tehotenstve i teraz. Nejak sa mi nepáči tehotenská móda a v malých mestách vlastne ani nie je veľmi dostupná. V takomto prípade môžete kupovať väčšie konfekčné veľkosti alebo zaloviť v maminej alebo sestrinej skrini. Teraz je in oversize móda, takže aj to je možnosť a tieto kúsky dokonca využijete aj neskôr.


Tu je pár neduhov, ktoré prináša tehotenstvo. Netvrdím, že je to pravidlo, ale veci sa jednoducho môžu aj takto diať, meniť. Berte to s nadhľadom. Je to dočasná situácia. Všetko sa zmení s príchodom bábätka. Všetko sa dá vyriešiť, človek len musí chcieť.

Príjemnú letnú slnečnú nedeľu *m

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára