9. 5. 2018

Keď rozkvitne láska

51. ŽIVOT OBYČAJNEJ MATKY

     Nie nadarmo je máj mesiacom lásky. Keď rozkvitnú stromy, rozkvitne i láska. Keď rozkvitne láska, rozkvitne aj človek. Keď rozkvitne človek, rozkvitne všetko navôkol. Nielen príroda, ale aj ľudia sa prebúdzajú zo zimného spánku. Vyjadrujú radosť zo slnečných lúčov, ktoré sú každým dňom intenzívnejšie, čo ich núti zhadzovať jednotlivé vrstvy oblečenia. Ľudia sú viac usmievaví, prívetiví, láskaví, príjemní, tešia sa z maličkosti, stačí im pohladenie slnečnými lúčmi a čaro úsmevu je na svete.



V mesiaci máj je akosi viac prejavov lásky  na ulici či lavičke. Ale niet krajšej lásky ako je láska k dieťaťu. Keď začne pučať táto láska, každým dňom sa stáva intenzívnejšia. Keď nakoniec rozkvitne, nikdy nezvädne, neopadajú nádherné kvety, skôr viac kvitne, rastie v nádherné a silné puto, ktoré je základom dobrého vzťahu. Láska k dieťaťu je neprekonateľná, nezabudnuteľná, nepredstaviteľná. Je to láska na celý život! Tak ako príroda vytvára jednu veľkú súhru živých tvorov i neživých materiálov, taká je súhra matky a dieťaťa. V prvých rokoch života sú jedno telo a jedna duša - doslova. Kam ide mamina, tam ide aj dieťa. Keď mamina stojí, aj dieťa stojí. Tak ako matka príroda miluje všetko živé, tak matka žena miluje svoje deti. Pretože niet krajšej lásky ako je materinská láska. Láska, ktorá sa vyvíja, rozvíja, prehlbuje každým dňom. Aj keď nemáme (my matky) svoje dni a deti nás zlostia, privádzajú do zúfalstva, či nám puká srdce, keď niečo vystroja, v konečnom dôsledku vždy večer ich nadovšetko milujeme a sme nesmierne šťastne a spokojné, že aj oni sú šťastné a milované. Nevadí, že počas dňa sme kričali alebo sa zlostili, oni pochopia, že nechceme pre nich nič zlé, že to je len výchova, výchova v dobrého človeka.


V nedeľu oslávim už svoj piaty Deň matiek. Právom sa toto "povolanie" oslavuje každý rok a v máji, pretože máj je o láske. O láske kvitnúcej, vädnúcej, opadajúcej, o láske milujúcej, pokojnej, šťastnej, o láske k mužovi, ale aj o láske k najcennejšej osôbke v živote a tou je MAMIČKA. Som vďačná, že som mamou, dobrou či zlou, to je len uhol pohľadu. Dôležité je, že svoje deťuchy milujem a neviem si bez nich predstaviť život, a tiež viem, že oni milujú mňa a momentálne by si nevedeli predstaviť žiť bezo mňa. Tak nech kvitne láska v našich srdciach počas celého roka.

Krásny májový deň *m


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára