13. 10. 2016

Vyhliadková veža Dukla

SVIDNÍK A VOĽNÝ ČAS II. ČASŤ

Milé mamičky/ ženy,

dobrým nápadom ako tráviť voľný čas s deťmi je navštíviť vyhliadkovú vežu na Dukle. Poprechádzate sa po prírode, z cesty, ktorá vedie k vyhliadkovej veži môžete v lesíku zazrieť veveričky, ktoré šantia medzi stromami a hľadajú si potravu.




Vyhliadková veža sa nachádza na severovýchode Slovenska na slovensko-poľských hraniciach. 
Deti záujme lietadlo, ktoré sa nachádza priamo vo vestibule, rôzne typy bojových strojov, dela a ďalšia vojenská technika... Dospeláci sa môžu dočítať niečo o Karpatsko-duklianskej operácii, ako prebiehala, čo sa dialo...

Mamičky s malými deťmi, ktoré sú ešte kočiari sa nemusia obávať, prístup je prispôsobený - bezbariérový a výťah vás vyvezie na najvyššie poschodie, z ktorého si môžete pozrieť okolie. Nám to v ten deň nevyšlo. Bolo zamračené, resp. striedali sa mraky so slnkom a my sme vychytali hmlisté počasie. Nevadí! Nabudúce to bude lepšie.


Tento rok už pravdepodobne vyhliadkovú vežu nestihnete, ale určite ju treba aspoň raz v živote navštíviť. Vyhliadková veža je otvorená od 1. mája do 15. októbra  a vstupné je tam 1 euro pre dospelých. 

Aj takto môžete tráviť príjemný, pekný deň s deťmi. Boli ste už na tomto mieste? Nie??? I ja som tam bola prvýkrát, ale nikdy nie je neskoro. 

Pekný jesenný deň *m

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára