16. 7. 2017

Výlet - Slnečný Majer

     Toto leto sa s nami poriadne hrá. Počasie je premenlivé, nevieme, čo môžeme od neho očakávať. S malou dušičkou ráno vstávame z postele, čo to nám zas a znova príroda nadelí. A z nášho Šimona sa stáva postupne meteorológ :-), i jeho trápi počasie, že nesvieti slniečko, že sa nemôže kúpať u babky v bazéne..., a tak keď, nedajbože, prší a my traja stojíme na balkóne a v očiach máme smútok, ba dokonca aj slzy, vtedy Šimon začne so svojimi prognózami, že aj zajtra bude pršať, a viete čo? Celkom mu tie jeho tvrdenia vychádzajú. Od teraz už len na Šimona dáme! Žiadne rosničky, či Iľko nás nezaujíma.

     Ale keď výjde niektorý deň aspoň trochu slnečný a bez zrážok, využívame ho hneď na výlet. Kratší alebo dlhší záleží od chuti. Na jeden taký krátky výletík sme boli ktorúsi nedeľu. Vzhľadom na to, že je to blízko Svidníka, nebolo treba dlho cestovať. Boli sme tam už viackrát, no mne sa tam stále páči. Každé ročné obdobie má svoje čaro. Je to miesto, ktoré sa nazýva SLNEČNÝ MAJER.






O tomto mieste mi povedala kamarátka a bola som prekvapená, že niečo také sa nachádza v blízkosti nášho bydliska. Podľa mňa je to krásne, čarovné miesto nachádzajúce sa v prekrásnej prírode. Slnečný Majer je "zašitý" v neznámych zákutiach severovýchodného Slovenska. Treba prísť do Zborova, na zákrute, na križovatke odbočiť doprava (od Svidníka) smerom na Poľsko, potom hneď doľava, prejdete dve dediny a odbočíte doľava, vstúpite na takmer poľnú cestu, ale nebojte sa, ste na dobrej ceste. Po pravej strane sa už týči tento krásny penzión.
Pre deti je to ideálne miesto. Výjdu trošku zo zaužívaného stereotypu. Prídu do kontaktu so zvieratami, môžu sa povoziť na koníkoch, alebo len tak obdivovať rôzne hospodárske zvieratá ako sú kone, kravy, ošípané, sliepky, zajace .... 
Nachádza sa tu aj štýlové detské ihrisko, kde je zachovaný taktiež vidiecky charakter. Vy si môžete posedieť pri dobrej kávičke, občerstvení alebo jedle. Obsluha je príjemná, vynikajúca, lokalita nádherná, môžete sa kochať krásou slovenskej prírody (ak vám ostane čas pri deťoch). Samozrejme dá sa tu ubytovať a využiť ďalšie možnosti penziónu, takže ak nechcete ísť len na krátky výlet, môžete prespať.

Naše deti sa vyšantili, pobehali, pohrali sa s inými deťmi, domov sa im nechcelo ísť a my sme boli spokojní, že videli niečo iné a obohatili svoje zážitky a poznatky.


Kam chodíte s deťmi vy? Ako trávite prázdniny? Či dovolenky? Máte nejaké tipy?

Pekný deň *m

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára